FAQ

Moet ik mijn masker wassen voor gebruik?

Zeker! Niettegenstaande wij de best mogelijke hygienemaatregelen hanteren tijdens productie en verpakking is het noodzakelijk uw HierO's masker te wassen op 60 graden met wasmiddel voor het eerste gebruik. Zie verder voor wasinstructies.

Hoe draag je een HierO's mondmasker?

Draag een mondmasker om anderen te beschermen. Houdt bij het dragen altijd 1,5 m afstand, raak je gezicht niet aan en was regelmatig je handen met water en zeep.

HierO's mondmaskers kunnen langs beide zijden gedragen worden. Bij de gekleurde maskers kan je dus kiezen welk patroon je het mooiste vindt maar behoud tussen twee wasbeurten wel steeds dezelfde kant als binnenkant.

  • Was voor het aandoen eerst grondig je handen.
  • Raak bij het aandoen enkel de linten aan.
  • Raak de binnenkant niet aan.
  • Zorg dat het masker goed aansluit en je neus en mond volledig bedekt.
Op maakjemondmasker.be vind je een filmpje met draag instructies.

 

Hoe was je een HierO's mondmasker?

Was je mondmasker dagelijks, of na 4u intensief gebruik. Je hebt dus best 2 maskers nodig. 

Wassen doe je met wasmiddel op 60°C voor minstens 30 minuten, of kook het kortstondig in een kookpot die je uitsluitend hiervoor gebruikt.

Kan je enkel op minder dan 60 graden wassen? Strijk je mondmasker dan nadien op hoge temperatuur. Gebruik je de optionele filter van de overheid, dan kan je je masker niet strijken gezien dit de filter beschadigd. Zorg dat het masker volledig droog is voor je het opnieuw gebruikt.

Kan ik een extra filter gebruiken?

Dit masker biedt plaats voor een optionele filter via de opening aan de onderzijde, hiervoor kan je koffiefilter of keukenpapier gebruiken. Ook de door de overheid gratis verdeelde filters passen in een HierO's mondmasker. Meer info over deze filters vind je op de website van de Federale Overheid.

Zelf maken?

HierO's mondmaskers zijn geproduceerd volgens het patroon ontwikkeld door de Corona Denktank burgerbeweging in samenwerking met FOD Volksgezondheid. Wil je graag zelf een vergelijkbaar mondmasker maken? Alle instructies vind je op maakjemondmasker.be.